Sivut

Kameran takana

Kuvien ja blogin takana pyörii vuonna -93 syntynyt nuori, alkujaan varsinais-suomesta. Lukio tuli suoritettua jo vuonna 2012, Yliopistosta valmistuin vuonna 2017. 

Heppatyttö olen ollut 10 vuotiaasta, jolloin päädyin ensimmäiselle ratsastuskoululle ratsastamaan. Nykyään ratsastuskoululla käyminen on jäänyt kokonaan pois, sillä vakiotunnin pito kotipaikkaunnalla kävi mahdottomaksi opiskelupaikkakunnalle muuton myötä. Omaan hevoseen ei vielä resursseja millään löytyisi, eikä sellaista olisi tähän elämäntilanteeseen järkevää hankkiakkaan. Elämässäni on kuitenki pyöriny kaksi hevosta, joista toista kävin ratsastamassa nelisen vuotta, kunnes käyminen oli pakko lopettaa opiskelujen takia. Toista ratsastan ja käyn moikkailemassa edelleen säännöllisesti pari kertaa viikossa, lomakausilla välillä useamminkin, tuo tamma on kulkenut elämässä mukana jo 8v

Kuvaaminen lähti liikkeelle oikeastaan hevosharrastuksen myötä. Alkuun kuvailin paljon silloisia itselle tärkeitä ponjea ja pikkuhiljaa siirryin kuvaamaan tuttuja kisoissa, josta kunnon kuvauskärpänen lopulta puraisi. Virallisesti voidaankin sanoa kuvaamisen alkaneen vuoden 2008 paikkeilla. Sen aikaisesta tasosta on onneksi tultu jo jonkin verran ylöspäin, kalusto on pariin otteeseen uudistunut ja uusia tekniikoitakin tullut mukaan. Vielä on kuitenkin pitkä matka edessä, jos joskus haluaa oikeasti osatakkin kuvaamisen saralla jotakin, tarkoituksena olisi jokin kaunis päivä laajentaa kuvaus skaalaa muihinkin kuin hevosiin.


Kuvauskalusto:
- Canon EOS 5D Mark III
- Canon 70-200mm f2.8L
- Canon 40mm f2.8 STM
- Sigma 105mm f2.8 Macro

Kuvauskalustona toimineet seuraavat laitteet:
- Canon EOS 50D (HAJONNUT)
- Canon EOS 30D (vararunkona)

Kuvaamisen myötä kiinnostuin kuvankäsittelystä. Aluksi se oli pelkkää valotusten viilausta, nykyään tykkään tehdä myös pidemmälle meneviä kuvanmuokkauksia, joissa yhdistelen eri kuvia ja efektejä. Näitä tosin treenaillaan pikkuhiljaa, taitoni eivät tässä lajissa ole vielä kovin kummoisia. Erityisesti pidän kuvista jonkinlaisella fantasiafiiliksellä.

Kuvankäsittelyssä käytän seuraavia ohjelmistoja:
Adobe photoshop Elements
Adobe Lightroom

8 kommenttia:

 1. Hei, millä olet tehnyt nuo alaspäin tulevat vaihtoehtolinkit ylävälilehtiin? Haluaisin itselleni samanlaiset erääseen bloggerissa tehtyyn grafiikkablogiin mutta en tiedä miten. Olisiko neuvoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en osaa kovin paljoa koodien kanssa temppuilla, joten en valitettavasti osaa sen tarkemmin kertoa. Tämä blogipohja on vapaasti käytettävissä oleva blogipohja, jossa nuo alasvetolaatikot olivat koodeissa valmiina. En siis valitettavasti osaa auttaa asian kanssa sen enempää :/

   Poista
  2. Mikä pohja tämä sitten on? O_O Löytyykö siis ihan bloggerista vai onko kopioitu jostain?

   Poista
  3. Hitsi kun en muista enää sitä sivuston osoitetta kun tämä on ollut mulla jo niin kauan. Koita googlen haulla "free blogger templates", sitä kautta löytää sivustoja, joista löytyy osasta ladattavia malleja. Yllättävän monessa on nuo vetolaatikot :) Myös tuolla mun blogin alapalkissa on tuo copyright osuus, jossa näkyy kuka tämän pohjan on alkuperäisesti tehnyt.

   Poista
  4. Hei kiitos! Haluatko kertoa vielä hankalalle anonymille miten noita käytetään?

   Poista
  5. Tottahan toki! Eli ensin lataat sen haluamasi mallin, yleensä jostain löytyy "download" nappi. Tämän jälkeen purat lataamasi kansion, jos se on pakattu, ja menet bloggerissa "Malli" välilehdelle. Sieltä klikkaa "Varmuuskopioi/palauta" ja lataat sieltä tallentamastasi kansiosta ulkoasun .XML tiedoston ja tallennat. Tämän jälkeen ulkoasua pystyy muokkaamaan html koodin kautta. Kannattaa tosin ensin ladata oma vanha malli talteen, kaikki nuo valmispohjat eivät toimi täydellisesti, niin saat sitten palautettua vanhan mallin halutessasi :)

   Poista
 2. Hei, kyselen ihan mielenkiinnosta, että teetkö tilauskuvauksia? Vai ovatko kaikki kuvat ihan harrastepohjalta otettuja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on ihan harrastepohjalta tehtyjä, mutta pyydettäessä olen lähtenyt kuvaamaan vieraita nelijalkaisia myös :) Rajoitteena autottomuus, muuten olen Turun lähiseudulla kulkenut lähes minne vaan.

   Poista